over ons
ons werk
diensten
contact

Mobile apps voor web, iOS en Android

Mobiele apparaten zijn niet meer weg te denken. Wij zien dat een aantal websites die we ontwikkelen meer door 'mobile devices' worden bezocht dan door desktops. Niet alleen zoekgedrag via mobiel neemt toe, ook het koopgedrag.
Een responsive mobiele website is dus essentieel.

Waarom dan toch een app ontwikkelen? Gebruikers met een mobiele app komen over het algemeen sneller en vaker terug en de conversie is hoger. Of je hebt de behoefte aan functionaliteiten die op een mobiele website beperkt zijn. Mediago ontwikkelt zowel native apps als webapps.

Native apps

Een native app is een app die in de Apple- of Android-appstore wordt geplaatst. De apps beschikken over apparaatspecifieke mogelijkheden zoals push-notificaties, camera- en locatiefuncties te gebruiken.

Afhankelijk van de functionaliteiten en gekozen architectuur is het ontwikkelen en lanceren van een native app in de appstores een relatief kostbaar proces. Een alternatief is het ontwikkelen van webapps. De voordelen van web apps zijn dat ze een relatief lage investering vragen en geen wachttijd kennen voor goedkeuring in de appstores.

Webapps

Ondanks het nadeel dat er geen distributiekanaal zoals een appstore is, is het bereik van webapps vele malen groter dan native apps. Zoekmachines indexeren apps en het delen van de app met andere gebruikers is mogelijk. Een nadeel is dat een web app beperkte functionaliteiten heeft.

Een keer brainstormen over de ontwikkelen van een app?

JA!